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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
29/01/2020 |
Actualizado : |
29/01/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Autor : |
CHIESA, A.; CARBALLO, S.; CABOT, M.; FILIPPINI DE DELFINO, O.S. |
Afiliación : |
A. CHIESA, Fac. Agronomía, UBA, Buenos Aires, Argentina; SERGIO JOSE CARBALLO SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO EBERT CABOT BACCHETTA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; O.S. FILIPPINI DE DELFINO, Fac. Agronomía, UBA, Buenos Aires, Argentina. |
Título : |
Browning inhibition of harvested lettuce (Lactuca sativa L.). (Conference Paper) |
Fecha de publicación : |
2001 |
Fuente / Imprenta : |
Acta Horticulturae, 2001, Nro. 553, p. 317-319. Doi: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2001.553.78 |
Serie : |
(Acta Horticulturae; 533) |
ISBN : |
978-90-66058-44-6 |
ISSN : |
0567-7572 (print) 2406-6168 (electronic) |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published 30 June 2001. In: Acta Horticulturae (ISHS) 533: IV International Conference on Postharvest Science. Editors:
R. Ben-Arie, S. Philosoph-Hadas. Place: Jerusalem, Israel. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Browning of the lettuce stem butt is one of the main postharvest changes induced by wounding during harvest. The browning process of the harvested lettuce starts with yellowing, then becomes reddish brown, and finishes with an intense brown pigmentation (Tomás-Barberán et al., 1997). Castañer et al. (1996) reported promising results to prevent butt discoloration of iceberg lettuce with solutions of acetic acid (10 ml/L and 50 ml/L), and vinegar. The objective of this work was to evaluate alternative methods to prevent butt discoloration of butterhead and iceberg lettuce during postharvest handling.
@International Society for Horticultural Science. |
Palabras claves : |
Browning inhibition; Postharvest technology. |
Thesagro : |
LACTUCA SATIVA L; TECNOLOGIA POSTCOSECHA. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 01684naa a2200253 a 4500 001 1060711 005 2020-01-29 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-90-66058-44-6 022 $a0567-7572 (print) 2406-6168 (electronic) 100 1 $aCHIESA, A. 245 $aBrowning inhibition of harvested lettuce (Lactuca sativa L.). (Conference Paper)$h[electronic resource] 260 $c2001 490 $a(Acta Horticulturae; 533) 500 $aArticle history: Published 30 June 2001. In: Acta Horticulturae (ISHS) 533: IV International Conference on Postharvest Science. Editors: R. Ben-Arie, S. Philosoph-Hadas. Place: Jerusalem, Israel. 520 $aABSTRACT. Browning of the lettuce stem butt is one of the main postharvest changes induced by wounding during harvest. The browning process of the harvested lettuce starts with yellowing, then becomes reddish brown, and finishes with an intense brown pigmentation (Tomás-Barberán et al., 1997). Castañer et al. (1996) reported promising results to prevent butt discoloration of iceberg lettuce with solutions of acetic acid (10 ml/L and 50 ml/L), and vinegar. The objective of this work was to evaluate alternative methods to prevent butt discoloration of butterhead and iceberg lettuce during postharvest handling. @International Society for Horticultural Science. 650 $aLACTUCA SATIVA L 650 $aTECNOLOGIA POSTCOSECHA 653 $aBrowning inhibition 653 $aPostharvest technology 700 1 $aCARBALLO, S. 700 1 $aCABOT, M. 700 1 $aFILIPPINI DE DELFINO, O.S. 773 $tActa Horticulturae, 2001, Nro. 553, p. 317-319. Doi: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2001.553.78
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
17/04/2017 |
Actualizado : |
21/05/2018 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
SALDAIN, N.E.; DEAMBROSI, E. |
Afiliación : |
NÉSTOR ELIO SALDAIN CROCCE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GERMAN DEAMBROSI CHURRUT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Evaluación de herbicidas en distintas épocas de aplicación. |
Complemento del título : |
Manejo de malezas. I. Evaluación de herbicidas para el control de capín. |
Fecha de publicación : |
2008 |
Fuente / Imprenta : |
ln: INIA TREINTA Y TRES. Arroz. Resultados Experimentales 2007-2008. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2008. |
Páginas : |
Cap. 5, p. 1-6. |
Serie : |
(INIA Serie Actividades de Difusión; 545) |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
ARROZ; CONTROL QUÍMICO; ESCARDA; MALEZAS. |
Asunto categoría : |
H60 Malezas y escardas |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9660/1/cap.5-p.1-6.pdf
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Marc : |
LEADER 00622naa a2200193 a 4500 001 1057062 005 2018-05-21 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSALDAIN, N.E. 245 $aEvaluación de herbicidas en distintas épocas de aplicación.$h[electronic resource] 260 $c2008 300 $aCap. 5, p. 1-6. 490 $a(INIA Serie Actividades de Difusión; 545) 650 $aARROZ 650 $aCONTROL QUÍMICO 650 $aESCARDA 650 $aMALEZAS 700 1 $aDEAMBROSI, E. 773 $tln: INIA TREINTA Y TRES. Arroz. Resultados Experimentales 2007-2008. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2008.
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